perjantai 16. tammikuuta 2009

Hiljaiseloa

Blogi on pysynyt melko hiljaisena yli viikon verran. Tähän syynä avopuolisoni lähtö ulkomaille. Hän lähti kolmeksi kuukaudeksi työpaikan järjestämään koulutukseen Britteinsaarille, ja halusin viettää hänen kanssaan viimeiset päivät ennen matkaa. Nyt lähdön jälkeen on aika kulunut lähinnä yksinolon ihmettelemiseen. Tuntuu hassulta puuhastella yksin, kun on tottunut, että toinen on siinä vierellä maalaamassa ja askartelemassa. Noh, eiköhän tämä tästä =)

Talo on kyllä edistynyt. Nyt on ikkuna- ja oviaukot leikattu ja talo kasattu yläkerran väliseiniä, kattoa ja etuseinää lukuunottamatta. Portaat on myös lyhennetty oikean pituisiksi ja petsattu osittain. Seuraavaksi olisi vuorossa yläkerran väliseinien teko, sekä katon ja etuseinän kiinnitys. Sitten sen jälkeen ovet ja ikkunat, kunhan on rahaa niitä ostella. Ennen sitä voi kuitenkin jo tehdä pintoja talon sisällä. Lattiat teen todennäköisesti jätskitikuista jotka petsaan, ja seinät tulevat mahdollisesti oikeasta pinkopahvista, ja osa tapetilla. Aikaisemmin suunnittelemani kattoparrut saattavat jäädä toteuttamatta, sillä huoneet näyttävät jo nyt melko matalilta ja syviltä (talon syvyys 40cm). Katsellaan...

Huomenna koitan muistaa ottaa kuvia talosta, jotta näkyisi miten olen edistynyt, ja näkisi vähän toteutunutta huonejakoa. Nyt pitäisi kyllä saada jostakin lisää puhtia tekemiseen. Liian kauan on tuo projekti seissyt tekemättömänä. Hassua, kun tekisi mieli tehdä, muttei vaan saa aikaiseksi. Kuulostaako tutulta?

- Saana

tiistai 6. tammikuuta 2009

Suunnitelmat muuttuu, osa 2.

Sain viimein nukkekodin osat kotiin isäni avustuksella. Nyt aika on kulunutkin lähinnä ovien, ikkunoiden ja rappusten paikkoja miettiessä ja piirrellessä. Mitään pientä ei siis oikeastaan ole tullut tehtyä, vaikkakin ideoita on senkin edestä.

Suunnitelmiin tuli myös jälleen kerran muutoksia. Kun mittailin ja piirtelin huoneiden paikkoja lattiavanereihin, huomasin, että alakertaan tulee todella kapeita ja ahtaita huoneita. Huonekorkeuskin kun on vain 22cm ja kattoparrutkin tulossa, niin huoneiden takaosiin tulisi kovin vähän valoa ja niihin käsiksi pääseminen kovin vaikeaksi. Päätin sitten ottaa varsinaisesta asuintalosta leipomomyymälän pois kokonaan. Sain näin eteiselle ja ruokakomerolle enemmän tilaa. Onneksi ylimääräisiä vaneripalasia jäi yli niin paljon, että saan niistä tehtyä pienen talon, jossa on kaksi myymälää + vintti. Käyhän se näinkin, ja oikeastaan kivampikin niin =)

Tässäpä vielä kuvaa päivittyneestä suunnitelmasta. Muutakin muuttui edelliseen nähden kuin vain alakerta. Huoneiden mittasuhteet ja koot eivät ole tässä ihan tarkat, mutta huomattavaa on, että keittiö suureni paljon (ihanaa =) ).


Eteisen portaikosta on tulossa tällaisen Euro Mini's kaksiosaisen portaikon tapainen, joskin vasemmalle kääntyvä ja hieman yksinkertaisemmilla puolilla. Tämäkin on nyt mietinnässä, että tekisikö sitä itse, vai ostaisi valmiina ja lyhentäisi omaan käyttöön sopivaksi. Noita on ilmeisesti helppo itse lyhennellä omaa huonekorkeutta varten. Sahaamalla vaan.


- Saana

lauantai 3. tammikuuta 2009

Nukkekotikerhoa Pk-seudulla?

Sellaista piti vielä ihmetellä tänne blogiin, että löytyyköhän Pääkaupunkiseudulta minkäänlaista nukkekotikerhoa? Olen koittanut etsiä netistä, mutta joko tietoa on hyvin vähän, tai sitten olen vain puusilmä enkä löydä tietoja itse. Joka tapauksessa olisin hyvin kiinnostunut sellaisessa olemaan mukana, sillä minulla ei valitettavasti ole yhtäkään kaveria lähipiirissä joka olisi nukkistelusta kiinnostunut. Minulla on tietysti rajoittavana tekijänä, että autoa ei löydy, vaan julkisten kulkuyhteyksien varassa olen. Jos jollakin on tietoa asiasta, niin laitelkaa ihmeessä kommenttia tulemaan =)

Pikkujuttuja

Ajattelinpa laittaa muutaman kuvan aikaisemmista ja äskettäin valmistuneista pikkuesineistä. Tausta ei ole mikään kaikista paras, ja jälleen kerran unohdin sen tulitikun mittakaavaa selvittämään. Voi voi. Noh laittelenpa taas esineiden mittoja tähän, niin vähän selventää.

Hatturasia. Taisi olla minun ihan ekoja nukkistekeleitä. Huomatkaa, että kissankarvat ovat päässeet myös mukaan kuvaan =D Koko 4,8 cm.


Balsasta tehty hylly. Näitä syntyi itse asiassa kaksi kappaletta, ja pituus on 10 cm.


Tuikkufoliosta väännettyjä metallirasioita joissa kansina napit. Tuosta oikeanpuoleisesta napista pitäisi ottaa lähempi kuva, koska siinä on tosi hieno kuvio päällä. Kannet siis aukeavat ja niissä on myös pohja, joten sinne voi säilöä jotakin aarteita =) Oikeanpuolimmaisen koko 1,3 cm.


Kori jonka ohjeen löysin Casey´s Minis -blogista. Vähän tuli vino ja lankakin oli katkennut eikä yltänyt vikaa kierrosta kokonaan ympäri, joten toisesta reunasta tuli matalampi kuin toisesta. Noh, ekaksi tekeleeksi ihan siedettävä. Pohjan halkaisija 2,5 cm.


Tämä on vähän huono kuva, mutta viimeiseksi muutama kenkä. Pohjan koko 1,9 cm.


Ja lopuksi vielä erittäin ihania uutisia! Tänään pitäisi hakea Puukeskuksesta Nukkekodin osat. Ai että hymyilyttää =) Pian pääsen sahaamaan ikkunoita, kasaamaan, maalaamaan ja lopulta sisustamaankin. Toisaalta ikkunatkin pitäisi varmaan tehdä... voi yäk. Noh eipä ainakaan tekeminen lopu kesken. Ovia en kuitenkaan itse ala tekemään. Siihen ei kiinnostus tällä hetkellä riitä.

Ikkunoista pitäisi siis saada tämän Euro Mini´s valmisikkunan tyylisiä, mutta kuusiruutuisia. Ei taida sellaisia löytyä valmiina, joten rakennushommiksi menee. Vai olisiko tällainen valmisikkuna helppo pienentää? Onko kellään näitä ja osaisi sanoa? Esimerkiksi sahaamalla. Onnistuuko? Vai tulisiko silloin liian pieni ikkuna? Pöh. Pitää varmaan äidin luona Porvoossa käydä mittailemassa jotakin ikkunaa, että mikä sellaisen todellinen koko on, ja sen mukaan sitten suunnitelma =)


- Saana