lauantai 13. joulukuuta 2008

Näin se kaikki alkaa

Ensimmäinen blogimerkintä. Jotakin nukkekotiharrastuksesta ja sen aloittamisesta pitäisi ilmeisesti kertoa? Harrastus on minulle itseasiassa täysin uusi. Jokin aika sitten selasin nettiä, ja päädyin jotakin kautta sattumalta nukkekotisivuille. Kiinnostuneena aloin tutkiskella eri blogeja ja nettikauppoja, ja muutaman päivän jälkeen päätin, että tässä minulle erittäin sopiva harrastus. Jotenkin outoa, etten ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi? Hieman taustaa siis...

Ihan pikkutytöstä asti olen tykännyt leikkiä nukkekodeilla, ja erityisesti laittaa niitä. Monia ihania hetkiä on lapsuudessa tullut vietettyä nukkekodin parissa. Äidin ja pikkusiskon kanssa leivoimme nukkekotiimme taikataikinasta ruokia, ja ai että! Ne ruuat olivat aarteita! Samoin kuin saamamme piippurassikissat, posliininen astiasto ja pikkuruiset aterimet. Joka jouluaattoaamu nukkekotiin oli ilmestynyt muutama paketti, ja nukkiksen asukkaille kartongista tehdyt tonttulakit. Tonttu oli nämä lahjukset yön aikana aina tuonut ;D Paketeista kuoriutui esiin mitä ihanimpia tarvikkeita nukkekotiin. Nukkiksen sisustus ja siisteys olivat aina minulle hyvin tärkeitä. Siivoilin sitä jatkuvasti ja asettelin sen asukkaita esimerkiksi nukkumaan tai tekemään ruokaa.

Lisäksi käsillä tekeminen on minulle todella tärkeää ja mieluisaa. Molemmat vanhempani ovat käsityöammateissa, joten osittain saattaa olla perittyäkin tämä ominaisuus =)

Nykyään äitini luona käydessäni siivoilen ja laitan pikkusiskoni nukkekotia. Siksi tuntuukin kovin kummalliselta etten ole tajunnut tätä harrastusmahdollisuutta aikaisemmin. Noh, nyt onneksi olen, ja kovin hurahtanut olenkin. Viikon sisällä on tullut tehtyä vaikka minkälaista hyllyä, kaappia, ruokaa ja muuta. Kuviakin laitan sitten kun niitä ehdin ottaa.

Blogin pistin pystyyn niin itselleni, kuin muillekin nukkekodeista kiinnostuneille. Muiden juttuja on ollut niin mielenkiintoista lukea, että ajattelin kantaa oman kortenikin kekoon.

- Saana

2 kommenttia:

  1. Moi Saana! Ja tervetuloa joukkoon varsin kummalliseen. :D Mielenkiinnolla jään seuraamaan projektisi edistymistä. :D

    VastaaPoista
  2. Heh, kiitos paljon =) Koitan päivitellä mahdollisimman usein blogiani. Nyt pitäisi nukkiksen rakennuskin saada kunnolla alkuun, kun osatkin ovat jo valmiina ja tänään pitäisi hakea.

    VastaaPoista