keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Talopohdintaa

On tullut siis mietittyä, että millaisen nukkekodin sitä oikeastaan haluaisi. Pienemmän, jotta tulisi joskus sellainen olo, että valmistuukin, vaiko isomman, jottei tekeminen lopu kesken? Ensin katselin täysin valmiita nukkekotipaketteja (maalaamattomia kuitenkin), mutta niissä oli kaikissa jotakin vikaa. Liian vähän huoneita, liian isoja huoneita, rappuset väärässä paikassa tms. Seuraavaksi siirryin miettimään puolivalmista pakettia, Talo Aurinkoinen II:sta. Se tuntui aluksi sopivalta, mutta mitä pitempään olen miettinyt, niin sitä vakuuttuneemmaksi olen tullut, että se on kuitenkin minulle vähän liian pieni. Tahtoisin ehkä kuitenkin kolme kerrosta + vintin. Lisäksi kun Aurinkoisen valmiisiin ikkuna- ja oviaukkoihin eivät välttämättä sovi valmisovet ja -ikkunat, niin hommaa tulisi kuitenkin lisää niiden suurentamisen muodossa.

Rakennan talon siis todennäköisesti itse vanerista. Soittelin tänään Puukeskukseen kyselläkseni sekä vanerin, että mahdollisen sahauksen hintaa. Sain sieltä sitten vastaukseksi, että leikkaavat minulle koko nukkekodin osat (oviaukkoja yms lukuunottamatta) ilmaiseksi. Vautsi! Voin kuulemma myös soittaa ja kertoa palasten määrän ja koon, jotta voivat tehdä minulle valmiiksi eikä tarvitse näin ollen odotella siellä paika päällä. Sanoivat vieläpä, että heiltä löytyy myös ylijäämäpaloja vaneria, joten saan halvemmalla koko systeemin jos sieltä sattuu löytymään jotakin paloja. Luulenpa että valintani on näin ollen selvä. Minulle ei siis jää muuta kuin ovi- ja ikkuna-aukkojen poraus.

Nyt pitäisi sitten vielä miettiä nukkekodin koko ja huoneiden lukumäärä. Koko tulee todennäköisesti olemaan suunnilleen: korkeus 100cm, leveys 750cm ja syvyys 35 tai 40cm. Pitää vielä rakentaa pienoismalli pahvista hahmottaakseni talon mittasuhteet. Huoneita tulee ainakin keittiö, ruokavarasto, eteishalli, olohuone, kylpyhuone, ainakin yksi makuuhuone, lasten makuuhuone, mahdollisesti työhuone. Lisäksi pieneen lisäsiipeen tulee pikkuinen yhden hevosen talli. Jännää tämä Kettulan suunnittelu! Nyt sitten vielä pitää toivoa, että joulupukki toisi vähän rahaa nukkiksen ostoon ;D

Jottei pelkäksi selittämiseksi menisi, niin tässä vielä pari kuvaa aikaansaannoksistani. Kuvat ovat tummia, koska ne otin tänä iltana huonossa valossa, mutta menettelee. Taas unohtui mittatikut kuvista. Pahoittelen.

Vispilät. Tehty rautalangasta ja coktailtikusta. Varren pituus 1,8cm.


Netistä tulostettuja sanomalehtiä.


- Saana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti