sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Suunnitelmat muuttuu...

Eli talosuunnitelmat menivät vähäsen uusiksi. Viime viestissä esitettyjen mittojen sijaan, mitat tulevat olemaan jotakuinkin tällaiset: korkeus 75cm, leveys 100cm ja syvyys 40cm. Eli huomaatte varmaan, että korkeus ja leveys mitat vauhtoivat paikkaa. En ole ollut kovin mieltynyt korkeisiin ja korkeuteen verrattuna suht kapeisiin nukketaloihin. Ovat minun makuuni jotenkin liian kerrostalomaisia. Mietin talosuunnitelmaani, ja yhtäkkiä keksin oivan ratkaisun. Teenkin matalamman, mutta leveämmän talon.

Vaikutteita talon ulkomuotoon, ikkunoihin yms. aion ottaa Vanhasta Porvoosta. Porvoo on minulle erittäin tärkeä kaupunki, ja edelleenkin minulle se "koti" ja paikka jossa mieli lepää. Olen syntynyt ja asunut siellä muutaman vuoden, ja vaikka asuinkin kolmevuotiaasta viisitoistavuotiaaksi asti maalla, olen Porvoossa viettänyt lapsuudessani paljon aikaa. Vanhat talot ja etenkin juuri Porvoon puutalot viehättävät minua suuresti, joten päätin liittää osan sitä mukaan nukkekotiharrastukseeni. Kun en kerran nyt opiskeluideni ja muiden käytännön syiden takia voi itse Porvoossa asua, saanpahan osan sitä tänne Helsinkiin =)

Vanhassa Porvoossa on myös paljon todella viehättäviä pikkupuoteja ja tulen liittämään nukkekotiini pienen leipomomyymälän, jonka Kettulan perhe omistaa. Osittain tämän takia hevostalli on nyt vielä pienen pohdinnan alla. Sellainen on kyllä tulossa, mutta nyt pitäisi päättää, teenkö ihan erillisen pikkutalon sille, vaiko liitänkö isompaan kiinni? Tavallaan on hyväkin, että ei juuri nyt ole rahaa hankkia nukkekotia. Jääpähän ainakin sopivasti aikaa suunnitella ja miettiä, niin pääsee parempaan lopputulokseen eikä myöhemmin sitten harmita.

No juu, jotain muutakin olen saanut aikaiseksi kuin vain suunnitelmia. Parin päivän sisällä olen tehnyt kolme puulaatikkoa tulevaan ruokavarastoon, paljon kirjoja, kaksi hyllyä, tuikkukynttilän metallista rasioita ja lipastokin on melkein valmis. Lisäksi sain valmiiksi puuvalmiin Euro Mini's penkin. Penkkin on käsitelty Osmo Color läpikuultavalla antiikkitammi puuvahalla. Kuvia vielä laatikoista ja kirjoista, sekä penkistä.- Saana

2 kommenttia:

  1. Penkistä tuli upea! Muutenkin tekemästi jutut näyttävät tosi hienoilta. Kiva seurata projektin vaiheita...

    VastaaPoista
  2. Saana, this windowseat is one of my "work in progress" thingies. I just can't make up my mind about a what fabric to use.

    Love your wooden crates with old books too.

    VastaaPoista