sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Edistystä sittenkin!

Kylläpä on kulunut aikaa siitä kun viimeksi kirjoittelin tänne blogiin. Vähän jo liikaakin kyllä... Noh, onneksi nyt on nukkiksen valmistumistakin tapahtunut tässä välissä, niin on jotakin esiteltävääkin. Ulkopuolta olen saanut tehtyä, lattiat osittain valmiiksi ja joihinkin huoneisiin katot päällystettyä ja ikkunoita ja ovia olen maalannut. Lisäksi on tullut tehtyä pienempiäkin esineitä ja osallistuttua taas swappeihin. Pitäisi swappitavaroistakin laittaa kuvia.

Toisen päädyn olen saanut lähes kokonaan laudoitettua. Alareunaa ei ole laudoitettu, koska sinne tulee kivijalka. Kokeilin alkuvaiheessa miltä seinä näyttää maalattuna. Kivaltahan se, tosin väri on vielä mietinnässä. Jokin vanha puutalon väri, mutta mikä niistä? Paljon on ihania vaihtoehtoja olemassa!


Tässä lähikuvaa, ja maalattu osa.


Eteinen. Sain vihdoin kasattua ja maalattua myös toiset rappuset. Rappusten alle on tulossa pieni komero. Eteisen katto on päällystetty. Päällystin sen hieman kuvioidulla kartongilla, joka esittää pinkopahvia. Seinät päällystän myös maalatulla paperilla/kartongilla.


Vessan lattiaa. Kuva on vähän suttuinen, mutta väri näkyy kyllä kuvasta hyvin, eli tuollainen todella vaalean sininen. Saatan sitä vielä hieman vaalentaa valkoisemmaksi. Seinät tulevat valkoisiksi.


Tässä kuvaa keittiön lattiasta. Sama lattia myös eteisessä ja olohuoneessa. Lattia siis tehty jäätelötikuista ja vahattu Liberonin antiikkimännyn sävyisellä vahalla ja sitten vielä niin sanotusti "washattu", eli "pesty" antiikinvalkoisella, jotta saisin ne vaaleammiksi. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Jäi kivasti vanhan näköiseksi lattia, mitä tavoittelinkin.Sitten keittiön uunia. Rakensin uunin kapalevystä ja pahvista valokuvasta mallia ottamalla. Tuli hieno ja tyytyväinen olen. Se on vielä kyllä keskeneräinen. Puuttuu rappaus, tanko, koukut, luukut, yms... Mutta näyttää jo nyt kivalta =)


Tässä näkyy vähän lattiaakin uunin ympäriltä. Siihen tulee kiveä. Olipa homma kun olin jo ehtinyt liimata tuohonkin tikkuja, mutta piti sitten repiä irti kun halusin kivetyksen uunin ympärille. Pakko mikä pakko =D


Tänään sain minäkin pussillisen niitä kuuluisia Bilteman sytykkeitä =) Ihana isäni muisti minun maininneeni niistä ja osti pussillisen. Nyt päässä pyörii tuhat ja sata käyttötarkoitusta niille. Pitäisi tänään alkaa jo rakentelemaan...

- Saana

3 kommenttia:

  1. Upea talo tulossa! Uuni on kyllä mielettömän hienosti toteutettu ja näyttää niin hienolta ja aidolta jo nyt! Tiirailin aiemmatkin postauksesi ja tykkään kyllä tekemistäsi jutuista paljon! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon =) Hitaanpuoleisestihan tämä edistyy, mutta tulee ainakin mieleinen. Eilen illalla tapetoin jo olohuonetta ja nyt vuorossa olisi vessa ja makuuhuone. Hommiin siis =)

    VastaaPoista
  3. Onpa komea talo! Hitaasti se täälläpäinkin valmistuu.

    VastaaPoista